Historisk arkiv

Spare- og egenkapitalutvalget har avgitt sin innstilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


29. mai 1995

Spare- og egenkapitalutvalget har avgitt sin innstilling

Spare- og egenkapitalutvalget - som ble nedsatt for å vurdere spørsmål knyttet til sparing og egenkapital-tilgang til bedriftene - har i dag avgitt sin innstilling til finansminister Sigbjørn Johnsen. Utvalget har vært ledet av tidligere sentralbanksjef Hermod Skånland og ellers hatt Anne Berit Christiansen, Nils Henrik von der Fehr, og Torunn Kvinge som medlemmer. Utvalget har samarbeidet med en bredt sammensatt referansegruppe fra arbeids- og næringsliv under utarbeidingen av rapporten, og har gjennomført sitt arbeide på mindre enn 6 måneder.

Utvalget har foretatt en grundig tallmessig gjennomgang og analyse av utviklingen i sparing og investeringer i Norge og andre land og belyser de muligheter som foreligger for å påvirke sammensetning og omfang av sparingen i samfunnet. Utvalget drøfter også kanalisering av sparingen til egenkapital og egenkapitalmarkedets virkemåte i Norge. Utvalget peker på at næringslivets egenkapitalsituasjon nå synes god.

- Utvalgets innstilling gir et viktig faglig grunnlag for å belyse sentrale utfordringer norsk økonomi står overfor på lengre sikt, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Utvalgets innstilling vil nå bli sendt på høring og Regjeringen vil komme tilbake til oppfølgingen av innstillingen i Nasjonalbudsjettet for 1996.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 34 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 82238


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen