Historisk arkiv

Kontrakter til Kreditkassen og Postbanken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


14 februar 1996

Betalingsformidling:

Kontrakter til Kreditkassen og Postbanken

Finansdepartementet har tildelt Kreditkassen og Postbanken kontrakter på leveranser til staten av kontoholds- og betalingsformidlingstjenester. Samlet omfatter kjøpet om lag 22 millioner transaksjoner årlig. Disse er fordelt på vel 20 ulike statlige virksomheter.

De tre største er Rikstrygdeverket med utbetalinger av pensjoner og barnetrygd, Statens lånekasse for utdanning og Trygdeetatens innkrevingssentral. Leveransene til disse tre er delt mellom de to bankene. Av det samlede volumet er om lag 8-9 millioner transaksjoner tildelt Postbanken og 13-14 millioner tildelt Kreditkassen.

Tildelingen er basert på en samlet vurdering av de økonomisk mest fordelaktige anbud ut fra kriterier som ble fastsatt i kunngjøringen av anbudet. Blant kriteriene er oppfyllelse av statens krav til funksjonelle løsninger, pris, kvalitet og service.

Fem banker interessert

Kjøpet av tjenestene skjer på grunnlag av anbud, i tråd med forskrift av 1. juli 1994 om tildeling av kontrakter om offentlige tjenestekjøp. Fem banker levererte inn anbud; Kreditkassen, Postbanken, Den norske Bank, Sparebanken NOR og Fokus Bank.


Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 24 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 38481


Lagt inn 14 februar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen