Historisk arkiv

Norge støtter moderat gullsalg fra IMF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N

Finansdepartementet


11. september 1996

Finansminister Sigbjørn Johnsen:

- Norge støtter moderat gullsalg fra IMF

- Norge vil støtte et eventuelt vedtak om salg av en mindre del av gullbeholdningen til Det internasjonale valutafondet - IMF, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

IMF skal i et uformelt styremøte i dag drøfte salg av en mindre del gull for å lette gjeldsproblemene i de fattigste u-landene. Norge støtter et slikt gullsalg og forutsetter blant annet at det er en bred, internasjonal oppslutning om et slikt salg. Det er også en forutsetning at det er en rimelig byrdefordeling mellom de ulike bidragsyterne for å lette gjeldsbyrden for u-land med særlig stor gjeld.

  • Norge legger stor vekt på å styrke internasjonale finansinstitusjoner som IMF, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. Norge har ment at midler til IMFs gjeldsoperasjoner overfor de fattigste u-landene fortrinnsvis burde komme fra bilaterale bidrag. Dette fordi en ikke må svekke IMFs muligheter for å løse også andre oppgaver de er satt til å gjøre.
  • På bakgrunn av de drøftinger som har funnet sted i IMF vil Norge støtte et moderat gullsalg for å få til en løsning som vil komme de fattigste u-landene til gode, sier finansministeren.

Informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik, tlf: 22 24 41 09, priv: 66 78 77 96, personsøker: 966 38481


Lagt inn 12 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen