Historisk arkiv

Ny lov om skatt på artisthonorar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet

Pressemelding

27.09.1996

Ny lov om skatt på artisthonorar

Regjeringen legger i dag fram et nytt lovforslag om skatt på honorarer for utenlanske artister. Artistene skal betale en flat skatt av brutto honorar på 15 prosent. Forslaget innebærer at artistene får samme skattevilkår i Norge som i Sverige og Finland.

I tillegg til harmonisering med våre naboland er hensynet til norske artisters konkurransesituasjon en viktig bakgrunn for forslaget. Stortinget fastsetter skattesatsen i forbindelse med det årlige skatteopplegget.

Lovforslaget skal erstatte gjeldende lov av 5. april 1963 nr 10 om avgift på honorar til utenlandske kunstnere. De mange fritakene for honoraravgift vil falle bort. Bare ved offisiell kulturutveksling foreslås det unntak fra reglene om skatt på honorar til utenlandske artister.

Artistbegrepet vil fortsatt være vidt, og omfatte både kunstnere, underholdningsartister og idrettsutøvere som får honorar for opptreden her i landet.

Loven foreslås trådt i kraft med virkning fra inntektsåret 1998. For de som pr. i dag har inngått skriftlig avtale om arrangementer i 1998 kan fritak for avgift også gis i 1998.

Informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik, tlf: 22 24 41 09, priv: 66 78 77 96.

Lagt inn 27 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen