Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Høyt nivå på arbeidsmarkedstiltakene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996

Høyt nivå på arbeidsmarkedstiltakene

Regjeringen foreslår et gjennomsnittlig nivå under de ordinære arbeidsmarkedstiltakene på 45 000 plasser i 1. halvår.

  • Regjeringens økonomiske politikk har bidratt til at arbeidmarkedet nå er i klar bedring. Det ventes høy sysselsettingsvekst og fortsatt redusert arbeidsledighet neste år. For 1996 foreslår Regjeringen et fortsatt høyt nivå under de ordinære arbeidsmarkedstiltakene. Det samlede budsjettforslag gir rom for høy innsats overfor ungdom og langtidsledige. A-etatens arbeid rettet mot langtidsledige styrkes med 25 stillinger, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.

I takt med den positive utviklingen på arbeidsmarkedet justeres tiltaksnivået noe ned i forhold til nivået i 1995. Tiltaksnivået i 2. halvår vil bli vurdert nærmere i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 1996.

  • Innsatsen for arbeidsledig ungdom og langtidsledige er prioritert i arbeidsmarkedspolitikken. Ungdomsgarantien står fast. Ungdom under 20 år som står uten skoleplass eller tilbud om arbeid, skal tilbys tiltak. I denne aldersgruppen er det spesielt viktig å satse på utdanning, og her kommer Reform 94 inn som en viktig faktor. Garantien for ledige som har mistet trygden etter 80 ukers dagpengeforbruk opprettholdes. Den økte innsatsen for å motvirke langtidsledighet i aldersgruppen 20-24 år videreføres. Alle ledige i alderen 20-24 år som har vært uten tilbud om jobb, utdanning eller arbeidsmarkedstiltak i 6 måneder, skal få et tilbud om arbeidsmarkedstiltak, sier Gunnar Berge.
  • Arbeidsmarkedstiltak rettet mot langtidsledige over 25 år vil bli holdt på et høyt nivå. I tillegg vil oppfølging av langtidsledige bli styrket med 25 stillinger ved omprioritering. Denne styrkingen gir grunnlag for bedre planlegging og tilrettelegging av innsatsen over langtidsledige, sier Gunnar Berge.

Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen