Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Sterk satsing i indre Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996

Sterk satsing i indre Finnmark

Omstillingsprogrammet for Indre Finnmark vil få 30 millioner kroner i 1996. Regjeringen opprettholder dermed sin sterke satsing på alternativ næringsvirksomhet i Indre Finnmark. Omstillingsprogrammet omfatter kommunene Kautokeino, Karasjok, Tana og Porsanger. Disse midlene kommer i tillegg til virkemidler gjennom det ordinære virkemiddelsystemet. Den ekstraordinære potten, som forvaltes gjennom etablerte forvaltningsorganer, kan nyttes både til bedriftsstøtte, etablerstipend, tiltaksarbeid og kommunale omstillingsfond.

  • Vi står overfor store utfordringer i arbeidet med å legge tilrette for å skape alternativ virksomhet i de kommunene som blir berørt av omleggingen innenfor reindriftsnæringen. Arbeidet i programmet er kommet inn i et godt spor, og det er fortsatt nødvendig med sterk satsing gjennom virkemiddelsystemet. Et arbeid av denne type krever at alle parter involveres, både på kommunalt, fylkeskommunalt og sentralt nivå. Gjennom bevilgningen for 1996 har vi fra statlig hold lagt vekt på at programmet fortsatt skal ha skikkelige rammebetingelser, sier Berge.

Av summen på 30 millioner kroner vil 3 millioner kroner bli disponert gjennom Samisk utviklingsfond. Fordelingen av de øvrige 27 millioner kroner vil ikke bli foretatt før styret for programmet har gitt sine anbefalinger overfor departementet.

Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen