Historisk arkiv

Omstillingsmidler i Aust-Agder og Telemark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 23.02.96

Omstillingsmidler i Aust-Agder og Telemark

Totalt tas det sikte på å bevilge omlag 7 millioner kroner pr. år i fire år til kommunene Tvedestrand, Risør, Kragerø og Nome. Det er en forutsetning at det offentlige lokalt og regionalt bidrar med et tilsvarende beløp. Omstillingsprogrammet i de fire kommunene vil dermed få en offentlig finansiering på omlag 56 millioner kroner i hele omstillingsperioden. I tillegg kommer finansiering fra næringslivets side. Som en start på arbeidet har nå Kommunal- og arbeidsdepartementet bevilget 350.000 kroner til utvikling og planlegging av et program for omstilling i næringslivet i kommunene Tvedestrand, Risør, Kragerø og Nome.

  • De aktuelle kommunene har gjennom flere år opplevd betydelig nedgang i antall arbeidsplasser i industrien. Ved å støtte omstillingsarbeidet i Telemark og Aust-Agder understrekes hvor viktig det er med næringsmessige omstillinger i deler av landet som er karakterisert av et ensidig næringsgrunnlag. Omstilling er et sentralt virkemiddel som vil kunne bidra til å trygge arbeidsplasser og lokalsamfunn i alle deler av landet gjennom utvikling av et konkurransedyktig næringsliv, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.

Tilskuddet til omstillingsarbeid i de fire kommunene må ses som et ledd i en større regional satsing på omstilling og næringsmessig revitalisering i Grenland og omkringliggende områder. Satsingen er omtalt i statsbudsjettet for 1996.

Midlene som nå er bevilget skal nyttes i samarbeid mellom Aust-Agder fylkeskommune og Telemark fylkeskommune. I første omgang dreier det seg om tilskudd til gjennomføring av en planleggingsfase der representanter fra offentlige instanser lokalt og regionalt og næringslivet i de fire kommunene i fellesskap skal utarbeide strategier. Planarbeidet skal munne ut i forslag til konkrete tiltak i regi av de samarbeidende parter, og skal utføres i samarbeid med blant annet Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND).


Lagt inn 23 februar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen