Historisk arkiv

Kleveland på nordisk konsert i Paris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


Kontaktperson: Info.sjef Berit Griebenow,  tlf. 22 34 78 09

Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 41/95, 12.05.1995

KLEVELAND PÅ NORDISK KONSERT I PARIS

Kulturminister Åse Kleveland har tatt intitativet til en nordisk konsert i Paris tirsdag 16. mai. Konserten markerer UNESCOs 50-års jubileum og FNs toleranseår. Statsråd Kleveland er selv konferansier og vil ønske publikum i den store UNESCO-salen velkommen med en gammel norsk folkevise.

Konserten er ett av mange tiltak som skal synliggjøre Norden som en viktig region i Europa. De nordiske land er tradisjonelt aktive støttespillere for UNESCO og FN-systemet. Derfor er det naturlig å bidra til markeringen av UNESCO-jubileet med et bredt sammensatt kulturprogram.

Kunstnere fra hvert av de fem nordiske land deltar på konserten. Fra Norge kommer Mari Boine, som sammen med Roger Ludvigsen på gitar og trommer og Carlos Quispe på fløyte og charango framfører "Musikk for ulver".

Den danske jazzmusikeren Niels-Henning Ørsted Pedersen vil sammen med Ole Kock Hansen presentere "Scandinavian Suite" for kontrabass og piano. Den islandske pianisten Edda Erlendsdóttir vil spille komponisten Jón Leifs konsertutgave for klaver av islandske folkedanser.

Fra Finland deltar koret Uittokuoro fra Kuopio som vil presentere de finske tømmerfløternes sangtradisjon. Sverige er representert ved Trio Gothia. Sopranen

Aino Lund, fløytisten Lena Gutke og Georg Gulyas på gitar framfører svenske folkesanger.

Lagt inn 23 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen