Historisk arkiv

Ny leder for utsmykkingsfondet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet

Kontaktperson:Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 34 78 09

Sperrefrist: ingen
Pressemelding 3/95, 9. januar 1995

NY LEDER FOR UTSMYKKINGSFONDET

Sissel Ree Schjønsby (52) er tilsatt som ny leder for Utsmykkingsfondet for offentlige bygg. Hun er nå redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk.

Sissel Ree Schjønsby har kunsthåndverk-utdannelse i tekstil og er cand.mag med kunsthistorie i fagkretsen fra Universitetet i Bergen i 1981. Hun har tidligere arbeidet bl.a. som tekstildesigner og som formidlings- konsulent i BKS(Billedkunstfaglig Sentralorganisasjon), med ansvar bl.a. for Høstutstillingen. 1992-94 arbeidet hun i LOOC som prosjektleder for utstillingene "Røtter - en utstilling om tre" som ble vist på Lillehammer i 1993 og "In Touch" som viste norsk og internasjonalt kunst- håndverk på Maihaugen vinteren l994.

Sissel Ree Schjønsby har vært styremedlem i Oslo Kunstforening og i RAM galleri og er nå medlem i Norsk Forms råd.

Kulturdepartementet har fastsatt nye vedtekter for Utsmykkingsfondet,som de siste tre år har hatt ansvaret for statens utsmykkinger i fylkeskommunale og kommunale bygg, ikke bare statlige. De nye vedtektene er utformet med sikte på et regelverk som er bedre tilpasset ulike typer utsmykkingsoppgaver, og skal sikre bedre kontakt mellom kunstner og arkitekt i utsmykkingsarbeidet.Målet har også vært å vedtektsfeste forholdet mellom kunstner, arkitekt, byggherre og bruker, samt å avklare utsmykk- ingsordningens plass i byggeprosessen. Vedtektene vil legge forholdene til rette for at den utøvende kunstner kommer inn i utsmykkingsprosessen så tidlig som mulig.

Lagt inn 19 januar 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen