Historisk arkiv

OL-innsatsen i Vikingskipet markeres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


Info.sjef  Berit Griebenow, tlf. 67 90 41 36

Sperrefrist:Ingen
Pressemelding 24/95, 14.3.95

OL-INNSATSEN I VIKINGSKIPET MARKERES

Vikingskipet på Hamar vil få en permanent markering av de store idrettslige prestasjoner der under OL i 1994. Johan Olav Koss skal være gjennomgangsfigur i et multivisjons- program som skal ta vare på og bringe videre opplevelser, inntrykk og refleksjoner om det som skjedde på skøyteisen under OL 94 til de mange tusener som besøker Vikingskipet hvert år.

Kulturminister Åse Kleveland understreker at det er viktig å synliggjøre for ettertiden skøyteinnsatsen under OL, ikke minst av hensyn til rekrutteringen.Vikingskipet er velegnet til dette. Det var her det skjedde, det er dessuten vårt riksanlegg for hurtigløp på skøyter, og i tillegg er det Europas beste og vakreste innendørs skøytearena, sier Kleveland og fastslår at Vikingskipet er et eksempel på at utformingen av et bygg i seg selv kan bli en attraksjon.

Johan Olav Koss vil gi historien sitt personlige preg. Gjennom hans øyne vil inntrykkene bli formidlet. Med sine refleksjoner om oppvekst og treningsmiljø, om egne og kameraters suksesser, men også skuffelser, og om sats- ingen på Olympic Aid vil Johan Olav Koss vise at idretten også kan ha andre perspektiver.

Kulturdepartementet vil finansiere produksjonen av multivisjonsprogrammet, og styret for Vikingskipet (Hamar OL-anlegg A/S) vil sørge for egnete lokaler for framvisning av programmet.

Oppdatert 13 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen