Historisk arkiv

Statsråd Kleveland besøker Egypt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf.22 34 78 09
Pressemelding 108/95, 04.12.1995

Statsråd Kleveland besøker Egypt

Kulturminister Åse Kleveland undertegner en avtale om 30 mill. kroner i norsk bistand til det nye Alexandria- biblioteket under sitt offisielle besøk i Egypt 5.-7. desember. Midlene som vil komme fra NORAD, skal over en 5-års periode gå til innredning av biblioteket, som er tegnet og prosjektert av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Undervisningsminister dr. Hussein Kamel Baha El-Din undertegner avtalen på vegne av Egypt. Norge har tidligere gitt 18 mill. kroner til biblioteket.

Statsråd Kleveland skal også besøke byggeplassen for biblioteket i Alexandria. Reisingen av Alexandria- biblioteket er for tiden det største byggeprosjektet i Afrika. Biblioteket skal etter planen stå ferdig i 1998.

I Kairo skal statsråd Kleveland ha politiske samtaler med den egyptiske kulturminister Farouk Hosni. Hun skal dessuten møte den muslimske leder mufti Tantawi og pave Chenuda, overhode for kopterne i Egypt. Hun skal også besøke Museet for moderne egyptisk kunst, Det koptiske museum, Operahuset og Hovedbiblioteket i Kairo.

En norsk-afrikansk konsert vil bli holdt i Kairo onsdag kveld, i regi av Rikskonsertene i samarbeid med NORAD. Musikerne kommer fra Egypt, Zimbambwe, India og Norge. De har tidligere hatt musikk-verksted sammen i Norge og Zimbabwe. Ledere for musikk-gruppen er Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen.


Lagt inn 4 desember 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen