Historisk arkiv

Styrket antidoping-samarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet

 Eksp.sjef Hans B. Skaset, tlf. 22 34 80 50

Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 12/95, 2.2.95

STYRKET ANTIDOPING-SAMARBEID

Norge har nå overtatt ledelsen i 6-landsgruppen som arbeider for å bekjempe doping i idretten. På et møte i Canberra i Australia i forrige uke ble det vedtatt en handlingsplan utarbeidet av Norge for de neste to år.

Avtalen om å styrke antidoping-samarbeidet ble undertegnet våren 1992 av Norge, Australia, Canada og Storbritannia. New Zealand har også sluttet seg til avtalen, og Frankrike vil undertegne i februar i år.

Ekspedisjonssjef Hans B. Skaset i Kulturdepartementet sier at samarbeidet innebærer en kraftig utfordring og stimulans for aktiviteten på nasjonalt plan. Kvaliteten i det enkelte lands arbeid vil bli nøye vurdert av de øvrige land bl.a. som grunnlag for å akseptere testing av egne utøvere av de øvrige lands myndigheter.

Hans B. Skaset understreker at de seks land vil stå sammen om å kreve harmonisering og kvalitetssikring av regelverk og rutiner, på tvers av internasjonale organisasjoner og idretter.

Målsettingen for 6-landsgruppen er å sikre utviklingen av en felles standard for de nasjonale programmene, og å påvirke antidoping-arbeidet internasjonalt. Arbeidet framover skal vektlegge gjensidig utveksling av informasjon og ekspertise gjennom blant annet seminarer, et gjensidig testprogram, samt kvalitetskontroll av de ulike nasjonale antidopingprogrammene.

Lagt inn 12 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen