Historisk arkiv

Utstillingsstipend til 68 kunstnere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet

Kontaktperson: Eksp.sjef  Sigve Gramstad,    tlf. 22 34 80 00

Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 6/95, 16.1.95

Utstillingsstipend til 68 kunstnere

Kulturdepartementets nye utstillingsstipend er for 1994 tildelt 68 kunstnere. 2,5 mill.kroner ble satt av til dette i 1994, og samme beløp er bevilget for 1995.

Utstillingsstipendet kan søkes av billedkunstnere, kunsthåndverkere og frie fotografer. Av de 68 som er tildelt stipend for 1994 er 50 billedkunstnere, 15 kunsthåndverkere og 3 fotografer.

Kulturdepartementet ser på utstillingsstipendet som et virkemiddel for å bidra til en bredere og bedre formid- ling av kunst,et mål som ble fastslått i Kulturmeldingen. Ved tildelingen av stipend blir det lagt vekt på geogra- fisk spredning. Stipendet er en prøveordning over to år. Det vil deretter bli vurdert i forhold til Nasjonal plan for formidling av billedkunst.

Stipendtildelingen er foretatt av en sentral komite etter innstillinger fra 14 regionale komiteer. I den sentrale komiteen som er oppnevnt av Kunstnernes Informasjons- kontor (KIK), sitter Hege E. Nyborg, Norske Billedkunstnere, Elisabeth von Krogh, Norske Kunsthåndverkere, Ulla Uberg, Norske Kunstforeningers Landsforbund, og Dag Alveng, Forbundet Frie Fotografer.

KIK er ansvarlig for forvaltning av utstillingsstipend- ordningen, og videre oppfølging for 1995.

Lagt inn 12 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen