Historisk arkiv

16,4 mill kroner til musikkfestivaler - forslag om ny tilskuddsordning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding Statsbudsjettet 1997

69/96, 4 oktober 1996

16,4 mill kroner til musikkfestivaler - forslag om ny tilskuddsordning

Kulturdepartementet foreslår at det blir satt av 16,4 mill. kroner til musikkfestivaler i 1997. Økningen på vel 1 mill. kroner blir knyttet til forslaget om nye retningslinjer for tildeling av støtte.

To tilskuddsordninger for musikkfestivaler blir foreslått opprettet: én ordning for driftsstøtte og én ordning for tre-årig prosjektstøtte. Etableringsstøtte blir ansett for å være en lokal/regional oppgave.

Driftsstøtte skal gis til festivaler som er sentrale i et nasjonalt kulturpolitisk perspektiv. Andre festivaler kan få prosjektstøtte. Festivaler som i hovedsak er lokale, faller utenfor ordningen.

Departementet går ikke inn for faste samarbeidsavtaler med regionene om de offentlige tilskuddene, men tilrår at tilskuddene blir fordelt som rundsum-tilskudd. Departementet vil foreta den endelige utforming av regelverket for tilskuddsordningen når nytt økonomireglement for staten er satt i verk.

Departementet foreslår at tilskuddsordningen for musikkfestivaler skal forvaltes av Rikskonsertene, etter innstilling fra et musikkfaglig utvalg. Regelverket for tilskuddsordningen vil i sin helhet gjelde fra og med 1998, men med enkelte tillempinger i 1997.

Forslaget til en ny tilskuddsordning er basert på en bred gjennomgang av den statlige støtten til musikkfestivaler. Kulturdepartementet nedsatte i mars 1996 et utvalg for å utarbeide forslag til nye retningslinjer for tildeling av statlig støtte til musikkfestivaler. Utvalgets innstilling forelå i juni og ble sendt på høring. Høringsinstanser var de festivaler som i dag mottar statlig støtte, de kommuner som yter støtte til disse, alle fylkeskommunene, Rikskonsertene, Norsk kulturråd, og Norwegian Independent Festivals, som er de største rockefestivalenes interesseorganisasjon.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Sigve Gramstad, tlf. 22 24 80 00

Sist oppdatert 4 oktober 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen