Historisk arkiv

Videresending av fjernsynskanaler i lokal-tv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf. 22 24 80 02
Pressemelding 2/96, 5.1.1996

VIDERESENDING AV FJERNSYNSKANALER I LOKAL-TV

Regler som tillater videresending av reklamefinansierte fjernsynskanaler i lokal-TV ble fastsatt i statsråd fredag med virkning fra 10.januar 1996. Stortinget åpnet for slik videresending før jul.

Forutsetningen er at lokal-TV-stasjonene inngår skriftlig avtale med det aktuelle programselskap om videreformidling av program mottatt via satellitt eller på annen måte. Lokal-TV-sendingene skal på alle hverdager inneholde lokalt stoff i tillegg til programmene de videreformidler.

Den lokale redaktøren skal ha ansvar for alt som formid- les av lokal-TV-stasjonen. Dessuten skal nettoinntektene fra salg av lokal reklame tilfalle lokal-TV-stasjonen.

Den sentrale programleverandøren må i utgangspunktet ikke oppnå større dekning enn 75 prosent av norske husstander gjennom videresendingen i lokal-TV. Det er en forutset- ning for at en videresendingsavtale skal bli godkjent av Statens medieforvaltning.

Reglene fastslår at ingen gjennom eierskap i nærradioer eller lokal-TV-stasjoner skal kunne sikre seg tilgang til mer enn en tredel av nærkringkastingsmarkedet på lands- basis.


Lagt inn 8 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen