Historisk arkiv

Sysselsetting i fokus for internasjonal konferanse i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Informasjonssjef Marit Viggen, telefon 22 34 74 09, privat 22 56 55 51
Informasjonskonsulent Jon Aarekol, telefon 22 34 74 17, privat 22 22 44 84


Nr. 098-95, 6. desember 1995

Sysselsetting i fokus for internasjonal konferanse i Oslo

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD, og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet inviterer i disse dager forskere, politikere, næringslivsfolk og statstjenestemenn til en drøfting av teknologi- og innovasjonspolitikkens betydning for vekst og sysselsetting. Konferansen, som har fått tittelen Kreativitet, innovasjon og jobbskaping, blir arrangert i Oslo den 11. og 12. januar neste år.

Konferansen åpnes av Statsminister Gro Harlem Brundtland og OECDs visegeneralsekretær Pierre Vinde og avsluttes av forskningsminister Gudmund Hernes.

Deltakerne vil drøfte kunnskapens og nyskapingens rolle i samfunn og økonomi. De vil vurdere tiltak som kan bidra til å sikre økonomisk vekst og nye arbeidsplasser, og som samtidig bringer de arbeidsledige tilbake til arbeidslivet. I den forbindelse vil man blant annet komme nærmere inn på betydningen av utdanning og livslang læring, forskning og produktutvikling, standardisering, finansiering av innovasjonsvirksomhet, forholdet mellom sosiale og økonomiske faktorer, kontakten mellom ulike institusjoner innenfor økonomi og samfunnsliv m.m.

Konferansen inngår i OECDs oppfølging av den såkalte sysselsettingsstudien fra 1994, men vil også gi viktige innspill til OECDs svar på G7-landenes ønske om en studie av forholdet mellom teknologi, produktivitet og sysselsetting.

Konferansen blir arrangert i samarbeid med Kommunal- og arbeidsdepartementet, Finansdepartementet og Nærings- og energidepartementet.

Konferansen er lagt til Holmenkollen Park Hotel. Spørsmål om program og akkreditering rettes til Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet ved Rådgiver Tore Li, tlf. 22 24 75 85, epost: tli@kuf.dep.telemax.no, eller førstekonsulent Per Koch, tlf. 22 24 74 69, epost: pmk@kuf.dep.telemax.no.


Lagt inn 6 desember 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen