Historisk arkiv

Direktør for Riksutstillinger tilsatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

nr 43/96, 01.07.1996

Avdelingsdirektør Arne Holen, tlf.22 24 80 05

Direktør for Riksutstillingener

Kulturdepartementet har tilsatt Svein Christiansen (44) som direktør for den nye institusjonen Riksutstillinger for en seksårsperiode.

Svein Christiansen er cand.mag fra Universitetet i Bergen med fagene folkelivsgranskning, sosialantropologi og kunsthistorie. Han har bred bakgrunn og erfaring fra de områder Riksutstillinger skal dekke.

Svein Christiansen arbeidet for det tidligere Riksgalleriet som reiseleder og informasjonskonsulent i perioden 1973-79. 1980-83 var han intendant for Trondhjems Kunstforening/ Trøndelag Kunstgalleri, deretter utstillingsprodusent for Henie-Onstad Kunstsenter og informasjonssjef for Nordiskt Konstcentrum i Helsinki. 1986-95 var han intendant for Bergen Kunstforening. De siste to år har han vært direktør for Effekt Industrier Halden A/S.

Riksutstillinger vil fra høsten bli fristilt som egen institusjon, etter å ha inngått som en avdeling for ambulerende kunstformidling i Museet for samtidskunst. Riksutstillinger vil bli bygd opp over en fireårsperiode, og har fra starten 13 stillinger.

Riksutstillinger vil bli samlokalisert på Nedre Foss i Oslo sammen med Riksteatret og Rikskonsertene.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf. 22 24 80 02


Lagt inn 3 july 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen