Historisk arkiv

Endring i lov om fagopplæring i arbeidslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Informasjonssjef Terje Flesjø, telefon 22 24 74 09, privat 69 28 68 70
Informasjonskonsulent Jon Aarekol, telefon 22 24 74 17, privat 22 22 44 84


Nr. 025-96, 19. april 1996

Endring i lov om fagopplæring i arbeidslivet

Regjeringen fremmet fredag en lovproposisjon der det foreslås 3 endringer i lov om fagopplæring i arbeidslivet (Ot. prp. nr. 50 (1995-96) om endinger i lov om fagopplæring i arbeidslivet).

Lovendringsforslaget åpner for at det for noen få fag der det er ønskelig ut fra fagenes egenart og etter ønske fra fagene selv å gi hele opplæringstiden på tre år i skole og at etterrfølgende verdiskapingstid blir i bedrift. De fleste av de 220 fagene hvor opplæringen er regulert gjennom lov om fagopplæring i arbeidslivet følger hovedstrukturen med to år i skole før opplæring og verdiskaping i lærebedrift med tilsammen to år.

En annen del av lovforslaget åpner for at lærlinger kan få fremstille seg til den praktiske del av fag-/svenneprøven før læreplanenes teorikrav er dekket. Fag-/svenneprøven består av to deler, en teoretisk del og en praktisk del.

Det tredje forslaget åpner for at lærlinger i spesielle tilfeller kan få utstedt fag-/svennebrev og derved få formell fagstatus selv om ikke alle felles allmenne fag fra skolen er bestått. Det kan f.eks gjelde lærlinger med store teoriproblemer pga dysleksi, lærlinger som er fritatt fra engelsk i grunnskolen etc.


Lagt inn 26 april 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen