Historisk arkiv

Gjøvik-arkitekt vant førstepris om Polarmiljøsenter i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Miljøverndepartementet


21. mars 1995

Gjøvik-arkitekt vant førstepris om Polarmiljøsenter i Tromsø

Førsteprisen i arkitektkonkurransen om utforming av det nye Polarmiljøsenteret som skal bygges i Tromsø ble vunnet av JAF-arkitektkontor A/S i Gjøvik. Prisen ble tildelt arkitekt Jan Arne Frydenlund og hans medarbeidere av statssekretær Bernt Bull i Miljøverndepartementet ved et arrangement i ishavsbyen i dag.

Arkitektene har skapt et spennende prosjekt med sterke elementer fra drivisen i Nordishavet. Det er derfor grunn til å tro at Polarmiljøsenteret også i sin ytre form vil tilføre Tromsø et nytt landemerke.

Etableringen av et senter for miljø og samarbeid i polarområdene og Barentsregionen er en del av Stortingets beslutning i 1993 om å flytte Norsk Polarinstitutt til Tromsø. Bygging av et polarsenter er et viktig ledd i Regjeringens arbeid med å styrke forskningsinnsatsen i nordområdene blant annet ved å samlokalisere Polarinstituttet med en rekke andre miljørettede forskningsmiljøer i byen.

Polarmiljøsenteret skal også inneholde en publikumsdel, et attraksjonsted som skal bidra til å profilere norsk innsats for en bærekraftig utvikling i polarområdene og miljøbyen Tromsø som et viktig sentrum for polar forskning og forvaltning. I attraksjonsdelen av Polarmiljøsenteret vil publikum få spennende polaropplevelser som nærmest kan føles på kroppen.

-Målet er å gjøre Tromsø til et europeisk sentrum for arktisk forskning og formidling. Polarmiljøsenteret skal bli et kompetansesenter som vil gjøre det til et internasjonalt møtested for virksomhet knyttet til de polare områder og for Barentsregionen, sa Bernt Bull, som også ønsket at senteret skulle gi positive impulser til andre forsknings- og forvaltningsmiljøer i landsdelen.

Lagt inn 26 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen