Historisk arkiv

Aksjon vannmiljø - Miljøverndepartementet gir 10 mill. kroner til miljøtiltak i vassdrag og kystområder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


PRESSEMELDING
Miljøverndepartementet


29. april 1996

Aksjon vannmiljø
Miljøverndepartementet gir 10 mill. kroner til miljøtiltak i vassdrag og kystområder

Miljøverndepartementet har fordelt over 10 mill. kroner til kommunale miljøprosjekter i vassdrag og sjøområder for 1996. Prosjekter i samtlige fylker er tilgodesett. Midlene blir blant annet brukt til å bedre tilgjengeligheten for folk flest til de områder som er kvalitetsforbedret de siste årene, sier miljøvernminister Thorbjørn Berntsen.

Gjennom de kommunale prosjekter Aksjon vannmiljø bidrar til å få i gang får folk flest i større grad glede av de vannkvalitetsforbedringer som er oppnådd ved gjennomførte rensetiltak. Den stigning i bruksverdien som blir oppnådd ved å øke tilgjengeligheten for rekreasjon og friluftsliv og restaurere skader på natur og kulturminner, har ført til at samfunnet totalt har fått mere igjen for de totale investeringer som er gjort i vassdrag og sjøområder.

Fra aksjonen startet opp i 1992 og t.o.m. 1995 er det bevilget nærmere 100 mill. kroner til slike vannmiljøprosjekter, hvorav Miljøverndepartementet har gitt 80 mill. kroner mens 20 mill. kroner har kommet fra sysselsettingsmidler.

Interessen for Aksjon vannmiljø er fortsatt stor. Det viser responsen fra kommunene som i år har sendt inn søknader for over 20 mill. kroner fordelt på 186 prosjekter. Miljøverndepartementet har for 1996 prioritert prosjekter som kombinerer tiltak for friluftsliv, natur- og kulturminnevern. Det er lagt stor vekt på å prioritere prosjekter i samtlige av landets fylker. Sentrale tiltak i 1996 er bl.a. restaurering av gamle kulturminner, opparbeiding av turveier langs vassdrag m/ rasteplasser og informasjonstavler, restaurering av kantvegetasjon og tilrettelegging for fiske.

Fordelingen av årets midler er foretatt på grunnlag av forslag til prioriteringer fra fylkesmennenes miljøvernavdelinger og Direktoratet for naturforvaltning i samarbeid med Riksantikvaren. Fylkesmennenes miljøvernavdelinger vil i nærmeste framtid underrette de aktuelle kommunene om fordelingen av midlene til de enkelte prosjekter.

Vedlagt: Oversikt over prosjekter som har fått midler. (Filen ligger i PDS-format)


For mer informasjon: Opplysninger om de enkelte prosjekter fås ved henvendelse til fylkesmannens miljøvernavdeling i det enkelte fylke eller Direktoratet for naturforvaltning v/ Reidar Hindrum.


Lagt inn 29 april 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen