Historisk arkiv

Fredning av Grothovdmyran naturreservat i Hol kommune, Buskerud fylke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


PRESSEMELDING
Miljøverndepartementet

26. april 1996

FREDNING AV GROTHOVDMYRAN NATURRESERVAT I HOL KOMMUNE, BUSKERUD FYLKE

Regjeringen har i statsråd i dag, 26. april 1996, vedtatt fredning av Grothovdmyran naturreservat på ca 1450 daa i Hol kommune i Buskerud fylke.

Formålet med fredningen er å bevare et myrområde nær fjellet, med variasjon i myrtyper og med typisk subalpin/alpin vegetasjon. Grothovdmyra er blant de rikeste og mest varierte myrene i denne høyderegionen og representerer en helt annen myrtype enn de rikmyrene som er fredet/foreslått fredet i lavlandet. Myrene er voksested for til dels sjeldne plantearter som er avhengige av rike næringsforhold.

Gjennom høringsprosessen lokalt og sentralt har saken fått en grundig behandling.

Vegetasjonen, herunder døde busker og trær er fredet. Det er ikke tillatt å fjerne planter eller plantedeler fra reservatet. Det må ikke iverksettes tiltak som kan endre naturmiljøet. Jakt etter viltlovens bestemmelser, og plukkhogst av ved til eget bruk er tillatt. Motorisert ferdsel er i utgangspunktet forbudt, men tillates på fast mark i forbindelse med nødvendig transport av felt storvilt og på frosset og snødekt mark i forbindelse med tillatt plukkhogst.


For mer informasjon: Forvaltningen av området er tillagt fylkesmannen i Buskerud, og eventuelle henvendelser kan rettes dit på tlf 32 26 66 00.


Lagt inn 29 april 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen