Historisk arkiv

Bompenger: Nytt innkrevingssystem for E6 Trondheim - Stjørdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


7. april 1995

Bompenger:
NYTT INNKREVINGSSYSTEM FOR E6 TRONDHEIM - STJØRDAL

Trøndelag Bomveiselskap A/S skal få tillatelse til legge om innkrevingen av bompenger på E6 på strekningen Trondheim - Stjørdal. Det nye opplegget betyr at det skal etableres avgiftsinnkreving på de østvendt av- og påkjøringsrampene i Leistadkrysset og nytt innkrevingspunkt ved Hommelvik, i tillegg til dagens innkrevingspunkt i Ranheim.

Dette går fram av Regjeringens forslag om nytt innkrevingssystem for E6 Trondheim - Stjørdal.

Det er forutsatt to takstgrupper, en for lette og en for tunge kjøretøy. Basistaksten for lette kjøretøy blir 20 kroner ved Ranheimbommen. I Hommelvikbommen, på de østvendte rampene i Hommelvikkrysset og i Leistadkrysset og for lokaltrafikk fra Ranheimområdet mot Trondheim, blir basistaksten satt til 10 kroner. Dette medfører at samlet avgift for lette kjøretøy som kjører hele strekningen Ranheim - Værnes blir 30 kroner, heter det i forslaget som ble lagt fram i statsråd i dag.

Den nye bomstasjonen i Hommelvik er forutsatt opprettet når nye E6 blir åpnet for trafikk på strekningen Hommelvik - Værnes i desember 1995. Avgiftsinnkrevingen i Leistadkrysset er forutsatt å starte så snart som mulig.

Forslaget om endringer i innkrevingssystemet har sammenheng med at inntektsprognosene for bompengeprosjektet E6 Trondheim-Stjørdal ikke har slått til. Dette skyldes blant annet at mindre trafikk ble overført fra fylkesveg 950 (tidligere E6) og generelt lavere trafikkvekst. De beregninger som Vegdirektoratet har foretatt viser at bompengeselskapet med de nye inntektene vil klare å nedbetale gjelden innen utløpet av bompengeperioden, det vil si innen i 2013.


Lagt inn 19 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen