Historisk arkiv

Fergesamband Lofoten - E6: Finnøy-alternativet utredes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


6. mars 1995

Fergesamband Lofoten - E6:
FINNØY-ALTERNATIVET UTREDES

Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet om å utrede Finnøy-alternativet som mulig framtidig fergeleie for veg- og fergesamband for å knytte sammen Lofoten og E6 inntil vegprosjektet Lofotens fastlandsforbindelse, Lofast, står ferdig. Dette går fram av et brev fra Samferdselsdepartmentet til Vegdirektoratet.

I brevet viser departementet til at Vegdirektoratet hittil har vurdert to alternativer som aktuelle for å bidra til bedring av transportforbindelsene til og fra Lofoten-området i tiden fram til Lofast er bygget ferdig: Vegdirektoratet har for det første utredet Skutvik-alternativet som består i opprusting av riksveg 81 og bruk av dagens fergeleie i Skutvik. Det andre alternativet er Mortenstrand-alternativet, det vil si utbygging av nytt fergeleie på Mortenstrand.

Samferdselsdepartemenetet mener at man i tillegg til disse to alternativene også bør vurdere Finnøy-alternativet. - Før Samferdselsdepartementet tar stilling til spørsmålet om bedret tilknytning for Lofoten-regionen, ønsker departementet at Finnøy-alternativet utredes nærmere, både løsning knyttet til bruforbindelse og til forbedret fergetilbud, heter det i brevet.


Lagt inn 19 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen