Historisk arkiv

Ny telelov - trer i kraft fra 1. januar 1996

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


15. desember 1995

Ny telelov - trer i kraft fra 1. januar 1996

Regjeringen vedtok i statsråd i dag at den nye teleloven skal tre i kraft fra 1. januar neste år. Den nye loven betyr at eksisterende lovgivning blir erstattet med en lovgivning som i langt større grad avspeiler den faktiske og rettslige situasjonen på teleområdet. Den nye loven moderniserer telelovgivningen og legger grunnlaget for mer effektive virkemidler for å nå målsettingene i telepolitikken, går det fram av begrunnelsen for vedtaket.

Loven, som ble vedtatt av Stortinget tidligere i år, fører ikke til endringer i grensen mellom enerett og konkurranse. Den vil imidlertid gi et nødvendig hjemmelsgrunnlag for å gjennomføre endringer i grensedragningen mellom enerett og konkurranse - i fall Stortinget eventuelt skulle komme til å vedta slike endringer.

Statens teleforvaltning - som "overvåker" av telemarkedet

Ikrafttredelsen av den nye teleloven fører til at Statens teleforvaltning får en større rolle som overvåker av telemarkedet. Dette omfatter blant annet tilsyn med at aktørene oppfyller vilkårene for tilknytning til nett og monopoltjenester.

I tillegg til være markedsovervåker på teleområdet har Statens teleforvaltning også disse oppgavene: Fastsetting og oppfølging av forskrifter, standardisering, oppfølging og kontroll med konsesjoner, frekvensforvaltning, autorisasjon av leverandører og installatører, typegodkjenning av utstyr, laboratoriemålinger og internasjonalt samarbeid på telesektoren.

Statens teleforvaltning og Statens konkurransetilsyn har sammen utredet forslag om samordning mellom tele- og konkurransemyndighetene innenfor telesektoren. Utredningen er nylig lagt fram for Administrasjonsdepartementet og Samferdselsdepartementet.


Kontaktperson:
Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 15 desember 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen