Historisk arkiv

Riksvegfergesambandet Moss-Horten: Endring i konsesjonsvilkår for Fosen Trafikklag AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


2. oktober 1995

Riksvegfergesambandet Moss-Horten:

Endring i konsesjonsvilkår for Fosen Trafikklag AS

Samferdselsdepartementet har gitt Fosen Trafikklag AS utsettelse fra 1.oktober til 1. november i år med å framlegge en erklæring om at selskapet kan skaffe egnet fergemateriell for å trafikkere sambandet Horten - Moss. Selskapet fikk i midten av september i år konsesjon drift av sambandet for perioden 1. januar 1996 til 31. desember 2005.

Inntil selskapet får satt inn nybygd fergemateriell i ruta, vil selskapet leie andre ferger for å betjene trafikken. I begrunnelsen for vedtaket om å endre ett av vilkårene for konsesjonstildelingen blir det vist til at Samferdsels- departementet har forståelse for at Fosen Trafikklag AS ikke ønsket å inngå avtaler om leie av ferger før konsesjon var tildelt, og at den opprinnelige fristen med å framskaffe en erklæring synes å være for stram.

- Fosen Trafikklag AS har som et av de største selskapene innen riksvegfergedriften bred og lang erfaring innen fergedrift. På denne bakgrunn antar departementet at det ikke er nevneverdig grunn til å trekke i tvil selskapets vurderinger om at tidsplanen framover er realistisk og at selskapet kan starte drift av fergesambandet fra 1. janaur neste år, går det fram av et brev fra Samferdselsdepartementet til Fosen Trafikklag.AS

Kravet om at fergemateriellet skal være operativt fra 1. januar 1996 opprettholdes.


Kontaktperson:
Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 34 81 08 (privat 22 60 21 42)
Lagt inn 3 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen