Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Sør-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet

linkdoc#doc

P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


Nr.69/95

Dato: 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996 - SAMFERDSELSDEPARTEMENTET

SØR-TRØNDELAG

Vegformål

Forslag til riksveginvesteringer over statsbudsjettet: 194,9 millioner kroner
Midler fra bompengeordninger 152,3 millioner kroner

Til arbeid på E6 gjennom fylket er det foreslått til sammen 92,9 millioner kroner. I tillegg til refusjon på 10 millioner kroner, skal beløpet nyttes slik:

  • 27,9 millioner kroner gjelder arbeid på strekningen Sluppen - Klæbuvegen. Prosjektet omfatter utbygging av 540 meter 4-felts riksveg og planskilt kryss mellom Bratsbergveien og Omkjøringsvegen. Prosjektet ventes åpnet i november 1997.

  • 3 millioner kroner skal nyttes til arbeid på strekningen Moholt - Tunga. Prosjektet omfatter bygging av 2 kilometer 4-felts riksveg med planskilt kryss ved Tunga. Anlegget fører til økt trafikksikkerhet og framkommelighet, samtidig som støyforholdene for omkringliggende områder bedres. Prosjektet ventes åpnet for trafikk i oktober 1998.

  • Til prosjektet Bromstadveien - Hommelvik er det satt av 14,3 millioner kroner. På strekningen gjenstår diverse restarbeider. Midlene i 1996 vil dekke grunnervervskostnader ved Rotvoll.

  • 37,7 millioner kroner skal nyttes til arbeid på strekningen Hommelvik - Nord-Trøndelag grense. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Nord-Trøndelag fylke. Prosjektet i Sør-Trøndelag omfatter bygging av 3,5 kilometer riksveg, hvorav 2,6 kilometer går i tunnel. Anleggsarbeidene startet i august 1993 og ventes åpnet for trafikk i oktober 1995.

35,7 millioner kroner er satt av til prosjektet Udduvoll bru med tilstøtende veg, på riksveg 65. Prosjektet omfatter bygging av 2 kilometer riksveg, inkludert ny Udduvoll bru over Gaula. I prosjektet inngår også parallellført adkomst- og gang- og sykkelveg langs hele strekningen og omlegging av fylkesveg 735. Arbeidene omfatter også bygging av planskilt kryss og gangkulvert. Prosjektet er ventet åpent for trafikk i oktober 1997.

16,1 millioner kroner skal nyttes til arbeid på strekningen Stokkhaug - Stormyra ( riksveg 71) på, disse to delprosjektene:

* Bjørkøybekk - Stormyra som omfatter utbedring av 23,3 kilometer riksveg. Anleggsarbeidene på denne strekningen startet i oktober 1992. Av hensyn til massedisponering ble 3 kilometer av nabostrekningen Bjørkøybekk - Stokkhaug fullført og tatt i bruk i 1995. Strekningen Bjørkøybekk - Stormyra fullføres og åpnes for trafikk i oktober 1996.

* Bjørkøybekk - Stokkhaug som omfatter bygging av 10,6 kilometer riksveg. Det er stort masseunderskudd på strekningen, og i forbindelse med utarbeiding av reguleringsplan vil det bli vurdert om riksveg 714 skal gå i tunnel gjennom Harrangshammaren ved Stokkhaugen. Tunnelmassene vil i så fall avhjelpe massunderskuddet. Bygging av en eventuell tunnel vil bli vurdert i forbindelse med budsjettet for 1997.

Fastlandssambandet Hitra - Frøya

Til prosjektet " Fastlandssambandet Hitra - Frøya" er det ført opp 130 millioner kroner. Hovedprosjektet omfatter en om lag 4,9 kilometer lang 2-felts tunnel mellom Nordholm på Hitra og Hammarvika på Frøya, som vil avløse ferjesambandet Kjerringvåg - Flatval. I budsjettforslaget vises det til at det foreligger to alternative løsninger for trasé for vegforbindelsen mellom tunnelpåhugget og eksisterende riksveg 714 på Hitra. Det ene alternativet innebærer påkopling til riksveg 714 vest for eksisterende bru over Dolmsundet. Det andre omfatter bygging av ny bru om lag 2 kilometer øst for eksisterende bru, med påkopling til riksveg 714 øst for Dolmsundet. Løsningen med ny bru innebærer en økt investeringskostnad på omkring 40 millioner kroner i forhold til alternativet med bruk av eksisterende bru, men har høyest nytte/kostnadsforhold på grunn av 3,6 kilometer innkorting av vegen.

Avsluttende grunnundersøkelser, ved hjelp av kjerneboring, har avdekket vanskeligere fjellforhold enn tidligere antatt utfra seismiske undersøkelser. Gjennomføringen av prosjektet vil derfor bli forsinket og tunneldriften vil derfor tidligst ta til i mai neste år, med sikte på den nye vegen kan åpnes for trafikk i 1998, går det fram av budsjettforslaget.


Til forskjellige investeringer på andre riksvegstrekninger er det foreslått i alt 6,4 millioner kroner.

8,2 millioner kroner er avsatt til bygging av gang- og sykkelveger, 2,7 millioner kroner gjelder spesielle trafikksikkerhetstiltak, 5,3 millioner kroner er ført opp til miljøtiltak og 9,4 millioner kroner gjelder spesielle tiltak for kollektivtrafikken på vegene. Dessuten er 26,9 millioner ført opp under posten "Annet", med sikte på at midlene blant annet skal brukes til planlegging.

Jernbaneformål

35 millioner kroner er foreslått til bygging av ny omformer ved Stavne, for å bedre punktligheten og legge forholdene til rette for høyere toghastighet på Dovrebanen.

Tilskudd til investeringer for kollektivtrafikken

Den foreslåtte bevilgningen på 187,3 millioner kroner til særskilte investeringer for kollektivtrafikk i storbyene har som mål å bedre framkommeligheten for kollektivtrafikken i de fire byområdene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, med omkringliggende kommuner. Midlene skal brukes til investeringer som bedrer forholdene for kollektivtransport på kommunale veger, fylkesveger, lokale trikk- og banestrekninger, riksveger, jernbane, terminaler m.m.

linkdoc006005-990738#docFylkesoversikten


Kontaktperson

Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 34 81 08 (privat 22 60 21 43)


Lagt inn 12 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen