Historisk arkiv

"Trafikksikkerhet mot år 2000" - Nå på Internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


23. november 1995

"Trafikksikkerhet mot år 2000" - Nå på Internett

  • Nye regler for opplæring til førerkort klasse B
  • 6-åringer i skolen - konsekvenser for trafikksikkerhetsarbeidet.

Dette er noen av flere emner i Samferdselsdepartementets dokument linkdoc028005-990186#doc"Trafikksikkerhet mot år 2000" , som nå også er tilgjengelig på Internett, gjennom informasjonsbasen ODIN (Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge). Dokumentet, som ble lagt fram i juli i år, gir en samlet oversikt over planer, virkemidler og tiltak i trafikksikkerhetsarbeidet.

Den versjonen av dokumentet som nå er tilgjengelig på Internett/ODIN, er spesielt bearbeidet med sikte på at det skal være lett å finne fram i. Til kapitler, emner og stikkord er det lagt inne spesielle "pekere". Disse er uthevet og understreket, slik at man ved et "klikk", kan navigere hurtig fram og tilbake i dokumentet og dermed lett finne den informasjonen man ønsker.

Har du tilgang til Internett og et World Wide Web-program, kan du finne "Trafikksikkerhet mot år 2000" på adresse linkpage140000#page_blankHTTP://odin.dep.no/sd/ under punktet "Prosjekter og publikasjoner fra departementet".

Ellers inneholder ODIN-basen foredrag og innledninger som er holdt av politisk ledelse i Samferdselsdepartementet. Her finner du for eksempel samferdselsminister Kjell Opseth åpningsforedrag om samferdselspolitikk ved et presseseminar i oktober i år. Dette foredraget inneholder emner som:

  • Statlig satsing på kollektivtransport
  • NSB: Økte bevilgninger og trafikkvekst
  • "Fortetting" - kan styrke kollektivtrafikken
  • Mer effektiv planlegging av veg- og jernbaneprosjekter
  • Veginvesteringer 1991 - 96
  • Gardermo-prosjektet: Status og framdrift
  • Postverket: Økt konkurranse - og nødvendig omstilling
  • Telekommunikasjoner og informasjonsteknologi
  • "Samferdselsmeldingen": Strategier for samferdselssektoren

ODIN, Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge, er den norske regjeringens, Statsministerens kontors og departementenes sentrale WWW-tjeneste på Internett. Redaktør for ODIN er Dokumentasjonssenteret i Statens forvaltningstjeneste.

I tillegg til Offisielt fra statsråd, pressemeldinger, foredrag og enkelte publikasjoner fra departementene, ligger NOUene (Norges offentlige utredninger) i fulltekst på ODIN, fra og med 1994-årgangen. ODIN har denne adressen: http://odin.dep.no/


Kontaktperson:
Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 34 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 24 november 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen