Historisk arkiv

"Uavgjort " i konkurransen mellom sykkelbyene Sandnes og Tønsberg/Nøtterøy

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


31. mai 1995

"UAVGJORT" I KONKURRANSEN MELLOM SYKKELBYENE SANDNES OG TØNSBERG/NØTTERØY

- Uavgjort! Dette ble resultatet mellom Sandnes og Tønsberg/Nøtterøy i den vennskapelige og uhøytidelige konkurransen om å bli den beste "sykkelbyen" i Norge. Begge byområdene er "vinnere". De har planlagt et hovedvegnett for sykkel og er i full gang med utbyggingen av dette. Sandnes og Tønsberg/Nøtterøy er de første byområdene som planlegger etablering av et slikt hovedvegnett for sykkel. De to byene har vist at det nytter å satse på tilrettelegging for sykkel.

Dette sa politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Inger-Grethe Solstad i Trondheim i dag, i forbindelse med konferansen "Persontransport i by 95. Konferansen stiller blant annet spørsmål om hvordan sykkelen kan få sin rettmessige plass i bytrafikken.

Utfallet av konkurransen mellom de to byene markerer avslutningen av "Sykkelbyprosjektet". Dette prosjektet ble startet høsten 1990 av Miljøverndepartementet, Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet. Sandnes og Tønsberg/Nøtterøy ble valgt som prøvekommuner. "Sykkelbyprosjektet" var opprinnelig et to-årig aksjonsprogram, men ble seinere utvidet til fire år. Hensikten med prosjektet har vært å sette i gang en utvikling i retning av mer sykkelvennlige byer i Norge. For å stimulere befolkningen og myndighetene i de to sykkelbyene til innsats, ble det i prosjektet lagt inn en vennskapelig konkurranse. Flere områder skulle tillegges vekt når den vinnende byen skulle utpekes ved avslutningen av prosjektet, blant annet økningen i sykkelbruken, omfanget av bilførere som var gått over til å sykle og forbedringer i befolkningens helse og trivsel. Framkommelighet og trafikkmiljø for syklistene har også vært tatt med i vurderingen.


Lagt inn 19 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen