Historisk arkiv

Utvikling av kollektivtransporten: 25 millioner kroner til 61 forsøksprosjekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


14. mars 1995

Utvikling av kollektivtransporten:
25 MILLIONER KRONER TIL 61 FORSØKSPROSJEKTER

Samferdselsdepartementet har fordelt 25 millioner kroner til 61 forsøksprosjekter som tar sikte på å utvikle og forbedre kollektivtransporten slik at den blir mer tilpasset trafikantenes behov.

17,7 millioner kroner av forsøksmidlene er fordelt på fylkeskommunene. 4,3 millioner kroner går til prosjekter som gjelder transport over fylkesgrensene, mens 3 millioner kroner vil bli nyttet på sentralt hold, til bearbeiding av resultatene fra forsøkene og til informasjon om forsøksvirksomheten.

Beløpet på 25 millioner kroner, som tidligere er bevilget over statsbudsjettet for 1995, vil bli fordelt til en rekke forskjellige tiltak og forsøk , blant annet utvikling av nye rutetilbud og bygging og utbedring av terminaler for å lette overgangen av trafikk mellom buss, tog, båt og drosje. Støtte til markedsføringstiltak, trafikantinformasjon og utvikling av mer rasjonell drift og planlegging i trafikkselskapene, er også omfattet av forsøksordningen. Dessuten er det lagt særlig vekt på forsøk som kan bidra til å utvikle et bedre transporttilbud for funksjonshemmede.

Siden 1991 er det bevilget i alt 149 millioner kroner over statsbudsjettet til forsøksordningen for utvikling av bedre kollektivtransport. Disse forsøkene har mange steder ført til varig forbedring av rute- og tjenestetilbud.

Samferdselsdepartementet har dessuten nylig fordelt en bevilgning på 187,3 millioner kroner som tillskudd til særskilte investeringer for kollektivtrafikken i storbyene.


Lagt inn 19 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen