Historisk arkiv

Anbud for drift av flyruter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


25. mars 1996

Anbud for drift av flyruter

Samferdselsdepartementet har mottatt i alt åtte anbud som gjelder behov for kompensasjon I FORBINDELSE MED drift av helikopterrute på strekningene Værøy - Bodø og flyrute på strekningene Fagernes - Oslo og Fagernes - Bergen. Frist for innsending av anbud var satt til 20. mars i år. Anbudene gjelder for en periode på tre år, regnet fra 1. august i år.

For trafikk på ruten Værøy - Bodø er det innkommet tre anbud. For strekningene Fagernes - Oslo, Fagernes - Bergen og kombinasjonsruten Oslo - Fagernes - Bergen er det mottatt til sammen fem anbud.

Mottatte anbud ble åpnet i Samferdselsdepartementet i dag, i nærvær av representanter for anbyderne. Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på at tildeling av anbudskontrakter kan skje tidligst 20. mai og at trafikk på rutestrekningene skal ta til fra 1. august i år. I forbindelse med denne gjennomgangen tar Samferdselsdepartementet forbehold om at mottatte anbud tilfredsstiller de anbudsspesifikasjoner som er fastsatt av departementet.

Laveste anbud for helikopterruten Værøy - Bodø er oppgitt til 22,7 millioner kroner for en periode på tre år. Dette er om lag 28 prosent lavere enn nivået for det tilskuddet som i dag blir gitt til drift av ruten.

For drift av rutene til Fagernes ligger laveste anbud på 17,8 millioner kroner, det vil si om lag 36 prosent lavere enn dagens tilskuddsnivå.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 26 mars 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen