Historisk arkiv

Anbud for drift av regionale flyruter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G

SAMFERDSELSDEPARTEMENTET

Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)

Nr. 58/96

03.09.1996

Anbud for drift av regionale flyruter

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra i alt seks selskaper når det gjelder behov for godtgjørelse fra staten for drift av regionale flyruter i Norge. Frist for innsending av anbud var satt til 30. august i år. Anbudene gjelder for en periode på tre år, regnet fra 1. april 1997.

De motttatte anbud ble åpnet i dag, i nærvær av representanter for anbyderne. Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på å velge flyselskap som vil få enerett til å betjene de forskjellige ruter og ruteområder. Valg av flyselskap kan skje tidligst 30. oktober i år. I forbindelse med denne gjennomgangen tar Samferdselsdepartementet forbehold om at mottatte anbud tilfredsstiller de anbudsspesifikasjoner som er fastsatt av departementet.

Etter gjeldende regler, fastsatt i forskrift av 15. april 1994, blir de enkelte anbydernes navn ikke gjort kjent ved anbudsåpningen. Anbudsprotokoll, med opplysning om blant annet anbydernes navn, vil bli offentliggjort etter at valg av selskap er foretatt.

I utlysningen av anbud ble nettet inndelt i fire hoveddeler, med til sammen 10 ruteområder, og med anledning til å gi anbud på ett enkelt ruteområde eller på forskjellige kombinasjoner av ruteområder.

Det er mottatt ett anbud for drift av hele nettet, med et samlet behov for om lag 213 millioner kroner i årlig godtgjørelse fra staten. Sammenlignet med dagens tilskuddsnivå, betyr dette en reduksjon på omkring 23 prosent.

De øvrige anbud gjelder enkelte ruteområder eller kombinasjoner av ruteområder. Disse anbudenes behov for statlig godtgjørelse kan ikke direkte sammenlignes med dagens tilskuddsbehov. Dette har sammenheng med at dagens tilskudd blir gitt samlet for hele rutenettet.

Samferdselsdepartementet vil i tiden fram til 30. oktober gjennomgå anbudene nærmere. Gjennomgangen vil blant annet ta sikte på å avklare om de enkelte anbud tilfredsstiller krav som gjelder transportstandard og teknisk-operative forhold. Tildeling av kontrakt skal skje til det anbud, eller kombinasjoner av anbud, som samlet sett gir lavest behov for godtgjørelse fra staten og som ellers tilfredsstiller fastsatte krav.


Lagt inn 10 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen