Historisk arkiv

Jernbanetilsynet - Begynner Sin Virksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr 64/96, Dato 1.10.96

Fra 1. oktober:

Jernbanetilsynet - Begynner Sin Virksomhet

Det nye Jernbanetilsynet begynner sin virksomhet i dag. Jernbanetilsynet skal på vegne av Samferdselsdepartementet føre tilsyn med at NSB og andre foretak som driver skinnegående transport, oppfyller og etterlever de krav som følger av jernbaneloven og tilhørende forskrifter. Med bakgrunn i jernbaneloven skal Jernbanetilsynet utarbeide standarder og regler for virksomheter som driver skinnegående transport, det vil si NSB, andre jernbaneforetak, sporveier, tunnel- og forstadsbaner og konsesjonspliktige museums-, hobby- og bruksbaner. Jernbanetilsynets arbeid skal ivareta det offentliges interesser ved utbygging og drift av skinnegående transport når det gjelder blant annet sikkerhet og rasjonell trafikkavvikling.

Jernbanetilsynet vil få kontorfellesskap med NSB, men skal i faglig sammenheng rapportere direkte til Samferdselsdepartementet.

Gro Seim er av Samferdselsdepartementet tilsatt som direktør for Jernbanetilsynet. Hun er 45 år, utdannet siviløkonom fra Bedriftsøkonomisk instituttt og sivilingeniør fra NTH (teknisk fysikk).

Gro Seim har arbeidet i Statoil siden endt sivilingeniørutdanning i 1982. Hun har særlig arbeidet med prosjektstyringsoppgaver. I 1989 ble hun prosjektdirektør for Statfjord Satellit-prosjektet, med blant annet ansvar for å bygge opp en organisasjon for å ivareta utbygging av oljefeltene Statfjord Nord og Statfjord Øst. Hun har etter det vært tilsynssjef for utbyggingsprosjektene til Statoil, og hun er i dag sjef for styringssystemer innenfor feltene helse, miljø, sikkerhet og kvalitet. Gro Seim har vært styremedlem i NSB Gardermobanen AS.

Jernbanetilsynet

Postadresse: Jernbanetilsynet, 0048 OSLO
Besøksadresse: Prinsensgt. 7 - 9, Oslo
telefon: 23 15 23 70
telefaks: 23 15 34 18

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen