Historisk arkiv

Kinas sivilminister besøker Norge - Kina vil studere den norske velferdsmodellen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 84
15.09.95

Kinas sivilminister besøker Norge
Kina vil studere den norske velferdsmodellen

I perioden 18.- 23. september d.å. vil en delegasjon på 6 personer fra det kinesiske sivildepartement besøke Norge. Delegasjonen ledes sivilminister Doje Cering. Besøket er en gjenvisitt etter statsråd Hill-Marta Solbergs besøk til Kina i april i år.

Fra kinesisk side ønsker man å videreutvikle forbindelsene med Norge. Hovedhensikten med besøket er å studere den norske velferdsmodellen.

Kina skal i høst gjennomføre sine første demokratiske valg på landsbygda, og det kinesiske sivilministeriet er ansvarlig for gjennomføringen av demokratiseringsarbeidet på landsbygda. Norge er i denne sammenheng, sammen med en rekke andre land, utpekt som en sentral samarbeidspartner for Kina.

Det er opprettet en institusjonalisert menneskerettighetsdialog, såkalt MR-dialog, mellom Norge og Kina.

Det er lagt opp et program som omfatter møter bl.a. med sosialminister Hill-Marta Solberg, kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge, bistandsminister Kari Nordheim-Larsen, samt Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl. Den kinesiske delegasjonen vil også besøke en rekke relevante institusjoner i løpet av den uken de befinner seg i Oslo.


Kontaktperson: Byråsjef Heidi Stien tlf. 22348465
Lagt inn 18 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen