Historisk arkiv

Knut Grøholt ny administrerende direktør i A/S Vinmonopolet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 90 - 13.10.95

Knut Grøholt ny administrerende direktør i A/S Vinmonopolet

Knut Grøholt ble i statsråd i dag utnevnt til administrerende direktør i A/S Vinmonopolet.

Grøholt er 53 år. Han er utdannet siviløkonom fra Sveits i 1967 og har doktorgrad i sosiologi fra University of Texas i 1974. Han har vært forskningsstipendiat ved Arbeidsforskningsinstituttene 1967-69 og ved NAVF i perioden 1969-72. Han ble i 1973 tilsatt i Kommunal- og arbeidsdepartementet, med tjenestested i Arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen, der han begynte som konsulent. Senere er han utnevnt til byråsjef, underdirektør og avdelingsdirektør i samme avdeling, og ble i 1985 utnevnt til ekspedisjonssjef.

Fra 1990 har Grøholt vært departementsråd i Administrasjonsdepartementet.

Knut Grøholt har innehatt bistilling som professor II i organisasjonsfag ved Norges Handelshøyskole 1989-93 og ved Handelshøyskolen BI fra 1994. Han har publisert fagartikler innenfor økonomi og forskning og vært medlem og leder av en rekke offentlige komitéer og utvalg.


A/S Vinmonopolets enerett til import og engrossalg av vin og brennevin oppheves fra og med 1.1.96. A/S Vinmonopolets detaljsalg opprettholdes som i dag med det eksisterende navnet. Vinmonopolet vil fortsatt ha enerett til detaljsalg av sterkøl, vin og brennevin og være statens alkoholpolitiske virkemiddel. Deler av A/S Vinmonopolets virksomhet, de konkurranseutsatte virksomhetene, skilles ut i egne aksjeselskap; Arcus Distribusjon AS og Arcus Produkter AS. De to selskapene vil være eiet av holdingselskapet Arcus AS, og vil konkurrere på like vilkår med andre markedsaktører. Tidligere direktør i A/S Vinmonopolet , Kjell Frøyslid, er administrerende direktør i Arcus A/S.

Lagt inn 16 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen