Historisk arkiv

Velferdsmeldingen - Velferdsmeldingen på Internet også for synshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


Nr. 61
8.6.95

St.meld. nr. 35 (1994-95) Velferdsmeldingen

Velferdsmeldingen på Internet - også for synshemmede

En popularisert kortversjon av meldingen blir i dag lagt ut på Internet. Samtidig vil synshemmede kunne lese kortversjonen på Internet i en spesielt tilrettelagt utgave. Selve stortingsmeldingen blir også tilrettelagt for blinde på Internet. Kortversjonen blir også tilgjengelig i punktskrift, storskrift og på lydbånd.

- Ved at Velferdsmeldingen er tilgjengelig også for synshemmede, følger vi opp Regjeringens mål om at alle grupper av befolkningen skal være likestilt når det gjelder tilgang på offentlige dokumenter. Spesielt synes jeg det er gledelig at synshemmede får tilgang på meldingen samme dag som den legges fram for kongen i statsråd, sier sosialminister Hill-Marta Solberg.

Kortversjonen er tilgjengelig på følgende måter:

  • Kortversjonen i papirutgave på 24 sider: 40 000 eksemplarer sendes ut bl.a. til adressater innen sosial- og helsesektoren, organisasjoner, videregående skoler, universiteter og høyskoler.
  • Kortversjonen på Internet (via World Wide Web): I det sosialminister Hill-Marta Solberg holder sin pressekonferanse torsdag kl. 12.00, kan kortversjonen hentes fram på Internet på den andre siden av kloden. Det er første gang dette gjøres med en stortingsmelding. Om kort tid er også selve stortingsmeldingen tilgjengelig som vedlegg for nedlasting på Internet. Når Regjeringens egen www tjener blir tilgjengelig fra 1. august, vil det bli fast rutine at stortingsmeldinger legges på Internet.
  • Kortversjonens adresse: http://www.tjener.uninett.no/~nou/velferd

    eller klikk her Velferdsmeldingen

  • Kortversjonen lagt ut på Internet og tilpasset synshemmede. Sosial- og helsedepartementet har i samarbeid med prosjektet E-kom (Elektronisk kommunikasjon for synshemmede) gjort kortversjonen tilgjengelig for synshemmede. Versjonen kan hentes ved hjelp av ftp (file transfer protocol) fra powertech.no. Katalognavnet er /pub/e-kom/velferd/ og filnavnet stm35k.zip. E-kom har også lagt ut Velferdsmeldingen i sin helhet på samme katalog med filnavnet stm35l.zip). Begge versjoner er tilgjengelige fra kl. 12.00, i dag.
Målet for prosjektet E-kom er å gi synshemmede tilgang til offentlig informasjon på linje med seende. Dette er også et av målene for Regjeringens handlingsplan for funksjonshemmede 1994-97. Basis for prosjektet E-kom er eksisterende, rimelig og enkel teknologi, som gir synshemmede anledning til å kommunisere elektronisk. Internet er valgt som plattform fordi det tilfredsstiller disse kriteriene.
  • Kortversjonen trykket i punktskrift. Tilgjengelig om kort tid.
  • Kortversjonen trykket i storskrift. Tilgjengelig om kort tid.
  • Kortversjonen lest inn på lydkassett. Tilgjengelig om kort tid.
Kortversjonene er gratis og kan bestilles fra:

Statens trykksakekspedisjon, Postboks 8169 Dep. 0034 Oslo.

Telefaks: 22 34 27 86

Kontakt:

Informasjonskontoret Sosial- og helsedepartementet, Tlf. 22 34 84 10

Prosjektet E-kom: Terje Flisen og Helge Havnegjerde, Stortingsgt. 30, 10.etg.,

Tlf. 22 83 34 20, e-postadresse: e-kom@powertech.no.

Lagt inn 11 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen