Historisk arkiv

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen åpner styremøte for WHOs tuberkuloseprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


19. september 1995

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen åpner styremøte for WHOs tuberkuloseprogram

Norge er vertsland for styremøtet til WHOs tuberkulosekontrollprogram, 20. og 21. september. Møtet, som vil bli åpnet av bistandsminister Kari Nordheim-Larsen, vil foreslå en overdnet strategi for global tuberkuloseforskning. Videre vil det bli rettet søkelys på sammenhengen mellom HIV-Aids og tuberkulose.

"Tuberkulose er en sykdom som ikke respekterer landegrenser og som må bekjempes internasjonalt," sier Nordheim-Larsen. "Norge vil derfor gjøre en helhjertet innsats for å hindre tuberkulosens framvekst."

Tuberkulose er et økende helseproblem spesielt i utviklingsland, men også i en rekke industriland. Norge har derfor vært svært aktiv i kampen mot denne sykdommen, både her hjemme og i internasjonal sammenheng.

Foruten vår støtte til Verdens helseorganisasjon, har Norge bidratt til en rekke nasjonale tuberkuloseprogram. Norge er også en viktig samarbeidspartner for den Internasjonale tuberkulose- og lungesykdomsunionen (IUATLD). Hvor viktig den norske støtten er, kom fram under IUATLDs årsmøte, 9. september i år, der bistandsminister Kari Nordheim-Larsen holdt åpningstalen. IUATLDs direktør Nils Billo berømmet Norge for innsatsen med å bekjempe sykdommen og takket for den støtten Norge har gitt organisasjonen de siste tyve årene. Direktør Billo poengterte at Norges pådriverrolle har ført til en økt forståelse hos andre giverland for betydningen av en felles kamp mot spredningen av tuberkulose.

Utenriksdepartementet, 19. september 1995
Lagt inn 20 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen