Historisk arkiv

Fredsavtale for Bosnia-Hercegovina. Uttalelse av utenriksminister Godal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


21. november 1995

Fredsavtale for Bosnia-Hercegovina. Uttalelse av utenriksminister Godal.

Fredsavtalen for Bosnia-Hercegovina er et historisk gjennombrudd etter tre års internasjonale forhandlingsbestrebelser. Det er gledelig at partene nå har valgt en forhandlingsløsning framfor fortsatt krig, sier utenriksminister Bjørn Tore Godal.

Den amerikanske regjering fortjener stor anerkjennelse for det initiativ som ble tatt. Det resultatet som er nådd må også tilskrives EU og Russland foruten FN, der fredsmegler Thorvald Stoltenberg har spilt en sentral rolle, sier utenriksminister Godal.

Det er nå viktig at det internasjonale samfunn bidrar til å styrke freden gjennom utplassering av en fredsstyrke og gjennom en bred gjenoppbyggingsinnsats. Forberedelser til dette er allerede igangsatt.

Norge har siden krigens utbrudd vært en viktig bidragsyter av humanitær hjelp og en aktiv deltaker i FNs fredsbevarende styrker. Vi vil også delta aktivt i det arbeid som nå står foran oss med å konsolidere freden og bidra til gjenoppbyggingen av de krigsrammede områdene, sier utenriksminister Godal.


Lagt inn 22 november 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen