Historisk arkiv

Handelsminister Grete Knudsen åpner norsk-italiensk næringslivskonferanse i Milano 14. desember

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


12. desember 1995

Handelsminister Grete Knudsen åpner norsk-italiensk næringslivskonferanse i Milano 14. desember

Til sammen 20 norske bedrifter og næringslivsorganisasjoner vil være representert på topp-ledernivå, og også fra italiensk næringsliv er det storinteresse, når handelsminister Grete Knudsen og hennes italienske kollega Mario d'Urso åpner næringslivkonferansen "Italy-Norway Forum" i Milano torsdag 14. og fredag 15. desember.

Målet med konferansen er både å informere om markedsmulighetene og mulighetene for økt samhandel, samtidig som den politiske kontakten med det kommende italienske formannskapslandet i EU styrkes. Handelsminister Grete Knudsen vil i tilknytning til konferansen gjennomføre handelspolitiske samtaler med sin italienske motpart, og det vil også bli gjennomført møter på embetsnivå.

I tillegg til handelspolitiske spørsmål generelt, vil EØS-avtalens betydning og muligheter være et hovedpunkt også for de politiske samtalene. Samtidig som EØS-avtalen legger til rette for økt handel mellom Norge og EU-landene, har det vist seg at ikke minst i de sydlige EU-land er kunnskapen om EØS-avtalens muligheter og forpliktelser lite utbredt. Næringslivskonferansen "Norway-Italy Forum" i Milano er et konkret bidrag til det arbeidet handelsminister Grete Knudsen har satt igang for å øke kunnskapene i EU-landene om EØS-avtalen.

Selve næringslivskonferansen arrangeres av det italienske eksportrådet (Istituto nazionale per il commercio Estero) på vegne av det italienske utenrikshandelsministerium. Konferansen vil bli åpnet 14. desember av de to handelsministrene. Deretter overtar næringslivet selv. Fredag 15. legges det i stor grad opp til bilateraleer retning (1994), men det er altså store muligheter for å utvide handelen.


Lagt inn 19 desember 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen