Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - 300 millioner kroner til Handlingsprogrammet for Øst-Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet

P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


4. oktober 1995

STATSBUDSJETTET 1996

300 millioner kroner til Handlingsprogrammet for Øst-Europa

Regjeringen vil for Handlingsprogrammet for Øst-Europa foreslå en økning av rammen for 1996 med 63 millioner kroner til ialt 300 millioner kroner, hvorav 143 millioner kroner er til prosjektsamarbeid og 157 millioner kroner er øremerket til miljøtiltak. Støtten vil bli benyttet til prosjekter som fremmer en markedsøkonomisk nærings-utvikling og infrastruktur, til demokratibygging, utdanning, forsknings- og helsesektoren.

Nordvest-Russland vil som tidligere være det høyest prioriterte område, fulgt av de baltiske stater og Polen. Det vil bli lagt vekt på å videreføre allerede igangsatte prosjekter som viser konkrete resultater, og prosjekter der forholdene ellers ligger godt til rette for gjennomføring. Dette innebærer færre og større prosjekter enn i Handlingsprogrammets innledende fase, hvor grunnleggende opplæringstiltak og forprosjekter utgjorde en større andel av de samlede midler. En vesentlig del av støtten til Nordvest-Russland skjer innenfor rammen av Barentssamarbeidet.

I tillegg til Handlingsprogrammet kommer garantiordningen for Øst-Europa, samt innsatsen for å sikre bedre atomsikkerhet i nord.


Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen