Historisk arkiv

Handels- og skipfartsminister Grete Knudsen tilbakeviser påstander om dårlig standard på norske skip

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 132/96
22. oktober 1996

Handels- og skipfartsminister Grete Knudsen tilbakeviser påstander om dårlig standard på norske skip

Handels- skipsfartsminister Grete Knudsen tilbakeviser påstander om norske skips dårlige standard og norske sjøfartsmyndigheters manglende etterlevelse av avtalen om havnestatskontroll av utenlandske skip.

I en rapport som er utarbeidet i Sjøfartsdirektoratet, og som handelsministeren redegjorde for i Stortinget i dag, fremgår det at:

  • Det er registrert en nedgang i både antall pålegg og tilbakeholdelser ved Sjøfartsdirektoratets uanmeldte tilsyn med NIS-skip. Antall pålegg er siste tre år redusert med nesten 50 pst., mens tilbakeholdsprosenten av antall inspiserte skip i samme periode er redusert fra 10,5 pst. til 6,6 pst.
  • Andelen tilbakeholdte norske skip i siste treårs-periode er 6,2 pst., mot et gjennomsnitt for alle lands skip på 13,4 pst.
  • Det er i første rekke noen få mindre rederier, uten lange tradisjoner og med relativt gamle skip, som holder uakseptabel standard.
  • Arbeidet med å bedre skipenes sikkerhetsnivå vil bli intensivert ytterligere.
  • Sjøfartsdirektoratet regner med å kunne overholde havnestatskontrollavtalens forpliktelse om å kontrollere 25 pst. av utenlandske skip som anløper norske havner i løpet av året.
Lagt inn 23 oktober 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen