Historisk arkiv

Skjerpede krav til sikkerhet på fiskefartøy

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.113/96
27. september 1996

Skjerpede krav til sikkerhet på fiskefartøy

Det ble i Statsråd i dag besluttet at Norge skal tiltre den såkalte Torremolinos-protokollen av 1993, som stiller skjerpede sikkerhetskrav til havgående fiskefartøy.

- Vår tiltredelse til denne Protokollen vil medvirke til at det etableres et internasjonalt regelverk for sikkerhetsbestemmelser for fiskefartøy, sier skipsfartsminister Grete Knudsen i en kommentar.

Protokollen, som er tilknyttet den internasjonale Torremolinos-konvensjonen av 1977, stiller sikkerhetskrav til havgående fiskefartøy. Bestemmelsene vil regulere selve konstruksjonen av båtene og utstyret på dem. Reglene kommer til anvendelse på fiskefartøy med en lengde på minst 45 meter. For båter som er mellom fra 24 til 45 meter åpner Protokollen for regionale bestemmelser.

Norge tiltrådte den opprinnelige Torremolinos-konvensjonen i 1979, men selve Konvensjonen trådte aldri i kraft. Grunnen til dette var at mange stater mente kravene i Konvensjonen var for strenge, og at de kom til anvendelse på for små fartøyer. Som en følge av dette ble Torremolinos-protokollen utarbeidet i 1993. Protokollen tar også hensyn til den tekniske utviklingen som har funnet sted siden Konvensjonen ble utarbeidet.

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen