Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Handels- og skipsfartsminister Grete Knudsen besøker USA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet

Nr. 107/96
9. september 1996

Handels- og skipsfartsminister Grete Knudsen besøker USA

Handelsminister Grete Knudsen besøker USA fra 9. til 12. september. Handelsministeren vil ta opp en rekke saker knyttet til såvel Norges bilaterale forhold til USA som internasjonal handelspolitikk og skipsfartspolitikk.

Besøket innledes 9. september i Washington, hvor handelsministeren skal møte transportminister Federico Peña og fremstående representanter for USA's handelsmyndigheter. Hun vil også møte Fred Bergsten, leder for "Institute for International Economics", en velrenommert "think tank" i USA - og delta i en rundebordsdiskusjon i US-Norwegian Business Forum.

Ett av de mest sentrale temaer under samtalene i Washington blir Verdens handelsorganisasjon (WTO) og forberedelsene til ministermøtet i Singapore i desember d.å. Handelsministeren vil ta opp temaer som handel og miljø, handel og arbeidsstandarder, handel og investeringer og offentlige innkjøp.

Andre viktige områder som vil bli tatt opp i Washington er den transatlantiske dialog og utviklingen innen amerikansk handelspolitikk. I tillegg kommer saker knyttet til OECD, bl.a. problemene på amerikansk side med ratifiseringen av skipsbyggingsavtalen.

USA-besøket avsluttes i Houston 12. september. Der vil handelsministeren møte bl.a. representanter for det norsk-amerikanske skipsfarts- og olje/gass-miljøet, og amerikanske havnemyndigheter.


Lagt inn 9 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen