Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Utenriksminister Godal tilfreds med valget i Russland.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


4. juli 1996

Utenriksminister Godal tilfreds med valget i Russland.

  • Jeg er tilfreds med resultatet av valget i Russland, sier utenriksminister Bjørn Tore Godal. Det første frie og uavhengige presidentvalg i Russland er et viktig skritt i den demokratiske utvikling i landet. På tross av de vanskelighetene reformprosessen har medført for den jevne russer, har det russiske folk gitt et tydelig signal om at det ønsker å videreføre de reformene Jeltsin har stått for.
  • I Jeltsin har vi en president vi kjenner fra før og har et godt samarbeidsforhold til. Dette forholdet ble befestet under hans besøk i Norge i mars, sier Godal.

Utenriksministeren minner om at Russland står foran mange og vanskelige utfordringer i tiden som kommer. - Fra norsk side vil vi støtte opp om russernes arbeid for å etablere et stabilt folkestyre og reformer i økonomien. Vi vil videreføre en aktiv politikk overfor Russland og arbeide for å integrere Russland i regionale og internasjonale strukturer. Fra norsk side legger vi stor vekt på å viderutvikle det gode bilaterale samarbeidet mellom Norge og Russland.


Lagt inn 8 juli 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen