Historisk arkiv

Avslutter regionale tiltak i Larvik fra fredag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Larvik kommune har siden 22. mai vært omfattet av tiltaksnivå B i ordningen for regionale tiltak. Smittetrenden er nå tydelig nedadgående. Regjeringen har derfor besluttet å avslutte de regionale tiltakene for Larvik fra og med midnatt, natt til fredag 11. juni.

– Larvik kommune har bedt om at de regionale tiltakene avsluttes. Dette støttes av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Regjeringen har derfor besluttet å avslutte de regionale tiltakene for Larvik fra og med fredag, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Kommunen vil i stedet videreføre relevante tiltak basert på lokale vedtak.

Etter at Larvik går ordningen med statlig regulering vil det ikke nå være noen kommuner som er inne i ordningen. Det er første gang siden forskriften ble etablert.

Mer om regionale tiltak

Regjeringen kan beslutte hvilke tiltak som skal iverksettes i en kommune og omkringliggende kommuner når det er avgjørende å få satt i verk tiltak raskt og koordinert for å motvirke smittespredning.

Hvilket tiltaksnivå som velges for kommunene er avhengig av alvorligheten i smitteutbruddet. Det er tre tiltaksnivå som kan benyttes. Disse er tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå), tiltaksnivå B (høyt tiltaksnivå) og tiltaksnivå C (noe høyt tiltaksnivå).

Her finner du en oversikt over hvilke tiltak som gjelder for de ulike nivåene