Historisk arkiv

Flere kan tilbringe karantene i eget hjem

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

27. mai ble karantenehotellordningen endret slik at smittetrykket i landet man har oppholdt seg i, nå avgjør om man må på karantenehotell, eller ikke. Smittesituasjonen i Europa har endret seg, og departementet oppdaterer nå vedleggene til covid-19-forskriften og legger til enda flere land. Endringene vil tre i kraft i dag kl. 15.00.

-Det er gledelig å se at smittetallene i Europa faller. Dette betyr at flere kan tilbringe innreisekarantenen i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med eget bad og kjøkken. Dette gjelder for eksempel innreisende fra Tyskland og Italia, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Island er unntatt fra innreisekarantene. Malta unntas nå også fra innreisekarantene.  Reisende fra både Island og Malta som mellomlander i Tyskland skal ha innreisekarantene som Tyskland – uavhengig av om det skjer før eller etter 1500 i dag.  

Fullstendig liste over land hvor innreisekarantene kan tas i egen bolig eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med enerom, eget bad og eget kjøkken eller matservering:

Finland, følgende regioner:

Varsinais

Kanta-Häme  

Pirkanmaa

Päijät-Häme

Kymenlaakso  

Etelä-Savo  

Central Ostrobothn  

Helsinki and Uusimaa

Syddanmark

Bulgaria

San Marino

Polen

Portugal

Luxembourg

Romania

Vatikanet

Østerrike

Liechtenstein

Tsjekkia

Slovakia

Sveits

Ungarn

Færøyene

Irland

Italia

Storbritannia

Tyskland

Monaco

Malta