Historisk arkiv

Kari Olrud Moen blir ny styreleder ved NHH

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Kari Olrud Moen som styreleder ved Norges handelshøyskole (NHH) for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Kari Olrud Moen er konserndirektør i DNB og har omfattende ledererfaring. Hun er utdannet siviløkonom fra NHH og har en MBA fra University of California, Berkeley, og utdannelse i styrearbeid fra INSEAD. Hun har jobbet i McKinsey & Company og var statssekretær i Finansdepartementet fra 2001-2005.

Jeg er veldig glad for at Kari Olrud Moen har takket ja til vervet som styreleder for NHH. Hun har meget god kompetanse og erfaring som NHH nå får nyte godt av, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Styreverv i universitets- og høyskolesektoren innebærer et stort ansvar.

Kari Olrud Moen skal nå lede NHH inn i en spennende tid med mange muligheter, men også stor konkurranse om studenter, høyere forventninger om enda bedre kvalitet på utdanningene og forskningen. Hun har de beste forutsetninger for å være en god styreleder for NHH, sier Røe Isaksen.

NHH går over til styringsordningen med styreleder oppnevnt av departementet fra 1. august 2017, og ønsket at ny styreleder ble oppnevnt før ansettelsen av rektor.Kunnskapsdepartementet kommer tilbake til oppnevning av øvrige styremedlemmer.