Historisk arkiv

Træna kommune får KMDs innovasjonspris 2018

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Træna blir belønnet for samspillet med innbyggerne og god innovasjonskultur. – Dette var velfortjent! Træna utnytter ressursene i lokalsamfunnet og finner gode løsninger sammen med innbyggerne. Jeg tror andre kommuner har mye å lære av Træna, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Statssekretær Aase Marthe Horrigmo delte ut Kommunal- og moderniseringsdepartementets innovasjonspris 2018 på konferansen Fremtidens kommuner i Arendal fredag.

20 kommuner og 48 prosjekter kjempet om seieren

20 kommuner og til sammen 48 innovasjonsprosjekter kjempet om å få prisen på 500.000 kroner. Træna stakk til slutt av med seieren, og ble belønnet for sin kultur for å tenke nytt og offensivt om innovasjon – noe som har gitt gode resultater.

– Selv om Træna er en av Norges minste kommuner, består den av et åpent og allsidig folk. Ifølge juryen har kommunen bevisst gjort dette til sin styrke og dette har gitt resultater. Jeg er imponert over måten Træna jobber på, særlig hvordan de trekker lokalsamfunnet og innbyggerne inn i innovasjonsarbeidet, sier Mælan

Ifølge juryen er utviklingsprosjektet Tenk Træna et godt eksempel på hvordan kommunen jobber med å involvere næringsliv, lokalsamfunn og viktige aktører i samfunnet.

Representanter for Træna kommune sammen med statssekretær Aase Marth Horrigmo
Foto: Fredrik Danker Monsen

Ved å trekke på ressursene som sitter i lokalsamfunnet lyktes kommunen med å forstå hva det egentlige behovet deres er og å utvikle gode løsninger sammen med de som kommunen er til for.

Heder og ære til Sola og Sarpsborg

I siste runde satt juryen igjen med tre finalister: Træna, Sola og Sarpsborg kommuner. Sola og Sarpsborg mottok heder og ære under prisutdelingen fredag.