Historisk arkiv

Tor Oxhovd Svalensen er vinner av BU-prisen 2015

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale overrakte, torsdag 14. januar, den nasjonale Bygdeutviklingsprisen for 2015 på 250 000 kroner til  Tor Oxhovd Svalensen under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. – Dei nominerte til den nasjonale bygdeutviklingsprisen er gode døme på nyskaping og kreativitet i og i tilknyting til landbruket, seier Dale.

Vinnere av Bygdeutviklingsprisen 2015, Jo og Tor Oxhovd Svalesen sammen med direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth og landbruks- og matminister Jon Georg Dale.
Vinnere av Bygdeutviklingsprisen 2015, Jo og Tor Oxhovd Svalesen sammen med direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth og landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Vidar Alfarnes

I år var det tre kandidater som skilte seg klart ut. Kandidatene vurderes etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet.

De nominerte til BU-prisen i 2015 har vært:

Tor Oxhovd Svalesen med Stølslie Biovarme AS og Valdres Biovarme AS i Oppland, Åmot Operagard Sørli i Sogn og Fjordane og Folvell gård i Akershus.

Prisen på kroner 250 000 er i regi av Innovasjon Norge og ble delt ut av landbruks- og matminister Jon Georg Dale i Berlin torsdag 14. januar i forbindelse med den norske deltakelsen på messen Internationale Grüne Woche.

Bygdeutviklingsprisen ble etablert i 1997 for å synliggjøre og være en inspirasjonskilde for vellykka nærings- og forretningsutvikling i – og i tilknyting til landbruket. Kandidatene blir vurdert etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet. Det blir kåra en vinner i hvert fylke med en pris på 50 000 kroner. For 2015 konkurrerte tre fylkesvinnere om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.