Historisk arkiv

Samferdselsministeren til Østfold mandag 9. april

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker Østfold mandag 9. april. Målet med besøket er å se nærmere på smart teknologi og framtidens transportløsninger. Statsråden vil besøke Sarpsborg, Halden og Fredrikstad.

- Jeg gleder meg til å besøke Østfold, som blant annet har viktige forsknings- og innovasjonsmiljøer knyttet til smarte og grønne transportløsninger. Autonomi, robotikk, kunstig intelligens, delingsmobilitet, individuelle kollektivløsninger og utslippsfrie kjøretøy vil definitivt sette sitt preg på hverdagen vår, trolig tidligere enn mange tror. Norske forskere og norsk industri må kjenne sin besøkelsestid, og det må staten også. Lovverket åpner nå for trygg testing av autonome kjøretøy, og vi har lansert nye ordninger som støtter utvikling og pilotering av smarte transportløsninger, sier samferdselsministeren.

Statsråden skal besøke i alt 9 byområder for å møte innovasjonsbedrifter, studenter, universitet og høyskoler. Han besøkte Kristiansand og Trondheim i forrige uke. Etter Østfold/Nedre Glomma skal han besøke Oslo, Bergen, Nord-Jæren, Grenland, Tromsø og Buskerudbyen. Disse i alt 9 byområdene er de samme som er invitert til å forhandle om byvekstavtaler senere i år.

Statsråden skal blant annet se Norges første el-renovasjonsbil i fullskala drift, besøke Høgskolen i Østfold og Eker Design samt se på mulighetene for gjenbruk av batterier fra elektriske kjøretøy.

Presse er invitert til å delta på alle deler av programmet. Se fullstendig program for dagen.

Pressekontakt for turen: Henrik Jonassen 97628091 – henrik.jonassen@sd.dep.no