Historisk arkiv

Tre av fire over 18 år har fått første dose koronavaksine

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

For hver dag øker antall vaksinerte i Norge, og i alt 75 prosent over 18 år har nå fått minst én dose med koronavaksine. Rundt 40 prosent er fullvaksinerte. Det viser ferske tall fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK. I løpet av dagen settes dose nummer 5 million her til lands.

- Jeg er glad for at så mange velger å vaksinere seg. Det gjør at vi kan få flere tilbake i jobb, øke verdiskapingen i landet og få fart på Norge igjen. Vaksinen er vår vei ut av pandemien. Det er veldig gode nyheter at tre av fire nå fått én vaksinedose, sier statsminister Erna Solberg.

Norge er nå i verdenstoppen når det gjelder hvor mange som takker ja til vaksinen, og en høy andel av befolkningen ønsker å bli koronavaksinert.

I en undersøkelse fra FHI fra ukene 27 og 28, svarer hele 93 prosent at de vil vaksinere seg mot covid-19 eller at de allerede er vaksinerte. Blant de unge er 90 prosent positive til koronavaksinasjon.

- Så godt som alle i de eldste aldersgruppene som har fått tilbud om vaksine, har takket ja til det. Jeg er veldig glad for at også mange unge ønsker å vaksinere seg. Om du vaksineres i dag, kan det være du som får dose nummer 5 million her til lands, sier Erna Solberg.

Det forventes at alle over 18 år skal ha fått tilbud om dose en i løpet av august og dose to i uke 40-42.